Organisatie

In april 2013 is Stichting Project Speak Now officieel opgericht. Initiatiefneemster Marianne Kimmel, zelf als kind seksueel misbruikt, wil op die manier seksueel misbruik meer bespreekbaar maken en de taboes doorbreken. De stichting doet dit door voorlichting, gespreksgroepen en media-aandacht.

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

Marianne KimmelMarianne Kimmel – voorzitter
Marianne (1972) is tot haar tiende jaar stelselmatig seksueel misbruikt door haar vader. Haar vader en moeder ontkennen. Verder was er niemand die het probleem onderkende of geloofde. Jaren van eenzaamheid en schaamte volgden. Uiteindelijk brak ze uit haar isolement door haar verhaal te vertellen en zo het onderwerp breed bespreekbaar te maken. Ze moedigt anderen aan de strijd aan te gaan met de eigen schaamte en het ongeloof van de omgeving. Marianne maakt als inspirator, spreker, auteur en coach seksueel misbruik meer bespreekbaar en geeft op een positieve manier inzicht in hoe dit trauma kan worden geheeld. Meer informatie over Marianne: haar website en Facebook-pagina.

Claudia van Middelkoop – secretaris
Claudia (1974) is tot haar twaalfde jaar regelmatig seksueel misbruikt door haar opa. Toen zij dit bekend maakte, ervoer zij weinig steun in haar omgeving. Om de eenzaamheid en schaamte hierin niet te voelen, sprak ze nauwelijks over wat haar was overkomen. Totdat ze besloot haar diepste pijn in de ogen te kijken en de verantwoordelijk nam voor haar eigen leven. Ze ervaart nu dat er een liefdevol leven mogelijk is na seksueel misbruik. Samen met de andere vrijwilligers doorbreekt zij het taboe op seksueel geweld. Ze spreekt, inspireert en begeleidt lotgenoten om weer in hun kracht te komen. In het dagelijks leven heeft zij haar eigen bedrijf Sprank. Zij werkt als communicaietrainer, coach, docent en adviseur.

Wimen AlfrinkWimen Alfrink – penningmeester
Wimen (1972) heeft ruim tien jaar een relatie gehad met een vrouw die in haar jeugd seksueel is misbruikt. Hij heeft van dichtbij meegemaakt hoe pijnlijk en confronterend de gevolgen ervan zijn. Door zijn ervaringen weet hij dat praten over je ervaringen een belangrijke stap is op weg naar heling. Zijn toenmalige vriendin heeft stapje-voor-stapje haar geheim onthuld. Eerst tegen bekenden, daarna ook breder. Door het uiten, kreeg het een plek in de wereld buiten haar en kon ze het uiteindelijk daar loslaten. Wimen ondersteunt de missie van Project Speak Now en helpt waar hij kan om deze waar te maken. In het dagelijks leven is hij directeur van een bedrijf in computersupport, dat ook de stichting ondersteunt.

Marijn Scharten Van der Velden – Teamleider Vrijwilligers en dagleider BYCZ

Daarnaast zijn bij Stichting Project Speak Now ruim 30 vrijwilligers betrokken (januari 2020). Dit zijn allemaal mensen die een achtergrond hebben in seksueel misbruik of seksueel geweld en zich dus goed kunnen inleven in de problematiek waar de lotgenoten die we ondersteunen tegenaan lopen. Daarnaast hebben ze allemaal professionele ervaring als coach of hulpverlener en kunnen ze daardoor een goede bijdrage leveren aan het ondersteunen van onze doelgroep.