Wie we zijn

Project Speak Now staat voor datgene waar ieder individu recht op heeft: vrijheid van meningsuiting. Het doel is het meer bespreekbaar maken van seksueel misbruik, om zo bestaande taboes te doorbreken en te helpen bij de verwerking. Dat doen we door voorlichting, gespreksgroepen en media-aandacht.

Uit angst niet geloofd te worden, zwijgen ze. Uit angst van smaad of laster te worden beschuldigd, zwijgen ze. Maar zwijgen maakt de innerlijke strijd alleen maar groter. Juist door te praten, te delen en ervaringen uit te wisselen, komt het in de openheid en kunnen wonden worden geheeld. Stichting Project Speak Now biedt ondersteuning in het praten over seksueel misbruik.

Geen bewijs
Marianne Kimmel is tot haar tiende jaar seksueel misbruikt door haar vader. Ze heeft geen bewijs, geen getuigen en heeft uit angst nooit aangifte gedaan. Jarenlang zweeg ze uit angst voor een aanklacht wegens smaad of laster. Haar ervaringen brachten haar ertoe om samen met Herman Harms het initiatief te nemen voor het opzetten van de Stichting Project Speak Now. Inmiddels werken we met een heel team. “Ik hoop dat ik door het delen van mijn verhaal anderen kan helpen ook hun ervaringen te delen en zo bij te dragen aan het verder bespreekbaar maken van seksueel misbruik”.

Bekijk hier de uitzending ‘Recht uit het Hart’uit 2013, waarin Marianne haar verhaal vertelt:

Schokkend
De cijfers zijn vrij schokkend: 1 op de 5 vrouwen heeft voor haar zestiende negatieve ervaringen met seks. Slechts tweeduizend zaken komen per jaar voor de rechter, terwijl dat er op basis van de statistieken 60.000 zouden moeten zijn. Maar de meeste slachtoffers kiezen om te zwijgen. Dat patroon wil Stichting Project Speak Now helpen doorbreken. We hebben meer cijfers en feiten voor je op een rijtje gezet.

Stichting Project Speak Now geeft seksueel misbruik een stem door onder andere:

  • het delen van ervaringen via gespreksgroepen/Talking Circles;
  • het aanbieden van individuele coachingssessies;
  • een forum, waarop iedereen (anoniem) kan praten over zijn of haar ervaringen, en
  • het geven van voorlichting via media.

Bekijk hier onze folder!