Marianne Kimmel

Ervaringsdeskundige Marianne Kimmel is initiator en voorzitter van de stichting Project Speak Now. Daarnaast doorbreekt ze als inspirator, spreker, auteur en coach het taboe rondom seksueel misbruik en geeft ze op een positieve manier inzicht in hoe dit trauma kan worden geheeld. We stellen haar graag aan je voor. 

Marianne is tot haar tiende jaar seksueel misbruikt en heeft daardoor in haar leven erg met zichzelf geworsteld. Vooral een groot gebrek aan eigenwaarde was de rode draad in haar leven. Ze trok vanuit dat slechte zelfbeeld harde, onbetrouwbare en gewelddadige relaties aan. Maar door hard te werken aan zichzelf, de moed niet te verliezen en te blijven geloven in het positieve leidt ze nu een leven vol vreugde en geluk. Natuurlijk is ze soms nog onzeker of verdrietig of geraakt, maar er niets meer dat ze niet aan kan. “De belangrijkste les die ik in dit hele proces van verwerking heb geleerd, is dat ik op elk moment, altijd in mezelf kan geloven en dat het geloof dat anderen in mij hebben daarbij een prachtige bonus is”, aldus Marianne.

Kracht
Haar hele leven wilde Marianne haar ervaringen met seksueel misbruik inzetten om anderen te helpen. Ze wilde een boek schrijven, een stichting oprichten en mensen inspireren om het taboe rond seksueel misbruik te doorbreken. “Lange tijd kon ik dat allemaal niet doen, omdat ik zelf nog te veel oud zeer moest opruimen. Ik was niet krachtig genoeg. Maar met vallen en opstaan, stapje voor stapje, ontdekte ik langzaam, heel langzaam wat eigenwaarde, levensgeluk en liefde betekenden. Vooral liefde voor mezelf. En toen voelde ik eindelijk de kracht om voor mijn missie te gaan staan. Seksueel misbruik moet net zo bespreekbaar worden gemaakt als kanker, echtscheidingen en depressies”.

Project Speak Now|
Ze begon met het schrijven van haar verhaal in romanvorm; een verhaal met een duidelijke boodschap. Tijdens het schrijven voelde ze haar missie en visie zo duidelijk groeien, dat ze begin 2013 de stichting oprichtte. Als inspirator, spreker, auteur en coach maakt zij seksueel misbruik meer bespreekbaar en geeft ze op een positieve manier inzicht in hoe dit trauma kan worden geheeld. “Mijn droom is dat alle kinderen beschermd zijn tegen misbruik op welke manier dan ook. Dat is het minste wat we voor ze kunnen doen, vind ik. Maar zolang de wereld anders is, doe ik mijn uiterste best mensen te helpen om van de bestaande scars weer stars te maken”, aldus Marianne.