Blogs

Regelmatig verschijnen er nieuwe blogs over alles wat met seksueel geweld en het helen ervan te maken heeft. Lees het hier!

Ons hulpaanbod

Gepubliceerd door op nov 3, 2021 in PSN | 0 reacties

Ons hulpaanbod

Project Speak Now biedt op verschillende manieren hulp. Praten over zo’n traumatische ervaring als seksueel misbruik of -geweld, werkt helend. Daarom willen we lotgenoten stimuleren hun verhaal te delen. Op de website TalkingCircles.nu vind je alle informatie over ons hulpaanbod én kun je je voor hulp aanmelden.

Beat Your Comfort Zone Online 2021

Gepubliceerd door op okt 12, 2021 in Evenementen | Reacties uitgeschakeld voor Beat Your Comfort Zone Online 2021

Beat Your Comfort Zone Online 2021

Vanwege Corona is het helaas ook dit jaar niet mogelijk om BYCZ live te organiseren. Maar dit prachtige evenement voorbij laten gaan, is natuurlijk geen optie. Daarom presenteren we met trots opnieuw BYCZ Online 2021.

(meer…)

Vacatures

Gepubliceerd door op aug 29, 2021 in PSN | 0 reacties

Vacatures

Stichting Project Speak Now groeit en groeit. Daarom zoeken we regelmatig versterking. We werken met gedreven, professionals op vrijwillige basis. Ben jij binnenkort onze nieuwste aanwinst? Reageer dan op één van onze vacatures.

(meer…)

Boek Ondersteboven

Gepubliceerd door op jul 31, 2021 in PSN | 0 reacties

Boek Ondersteboven

Het boek Ondersteboven van Marianne Kimmel is een omkeerbaar boek, waarin de dynamiek van seksueel misbruik op een bijzondere manier wordt verteld. Verkrijgbaar vanaf 26 augustus als pre-order.

Cirkel van licht voor 2021

Gepubliceerd door op dec 28, 2020 in Evenementen | 0 reacties

Cirkel van licht voor 2021

Op 29 december om 20.00 uur bundelen tijdens een Facebook Live we met een grote groep onze energie om jullie wensen voor het komende jaar extra manifestatiekracht te geven. We willen niets liever dan dat het komende jaar al jullie wensen uitkomen.

Aftertalk ‘Geraldine en de vrouwen’

Gepubliceerd door op okt 13, 2020 in Evenementen | Reacties uitgeschakeld voor Aftertalk ‘Geraldine en de vrouwen’

Aftertalk ‘Geraldine en de vrouwen’

Zondagavond 18 oktober start de zesdelige reeks van ‘Geraldine en de vrouwen’. Daarin worden zes vrouwen gevolgd op hun weg naar heling van seksueel misbruik. Na elke uitzending verzorgen wij een Aftertalk ter ondersteuning.

(meer…)

Verkracht en toch een orgasme

Gepubliceerd door op aug 13, 2020 in Taboe doorbreken | 0 reacties

Verkracht en toch een orgasme

“Als de voetstappen van mijn vader op de trap hoorde, werd ik al misselijk en bang. Maar als hij aan me zat, ging er soms ook een sensatie door me heen die lekker voelde. Al begreep ik toen – als kind- natuurlijk niet wat dat was. Dit heeft bij mij voor heel veel verwarring gezorgd. Hoe kon het ook fijn voelen, terwijl ik in zo’n totaal verkeerde film zat?”

‘Eigen schuld dat je bent verkracht’

Gepubliceerd door op jul 27, 2020 in Persoonlijke ontwikkeling | 0 reacties

‘Eigen schuld dat je bent verkracht’

Verkracht? ‘Tja, had je maar niet zo’n sexy rokje moeten dragen’. Of: ‘had je maar niet zo laat over straat moeten gaan’. En: ‘mij zou zoiets niet overkomen’. Het is een even hardnekkig als schadelijk fenomeen: victim blaming, de schuld in de schoenen van het slachtoffer schuiven. Waarom doen mensen dit en wat doet het met je als slachtoffer?

Schuldgevoel na seksueel geweld en misbruik

Gepubliceerd door op jul 20, 2020 in Persoonlijke ontwikkeling | 0 reacties

Schuldgevoel na seksueel geweld en misbruik

Na een verkrachting of misbruik de schuld bij jezelf leggen in plaats van bij de dader? Helaas gebeurt dit maar al te vaak. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar het heeft wel degelijk een functie. Alleen, als je erin blijft vastzitten, staat het je herstel in de weg. Daarover gaat dit blog.

Hoopverleners

Gepubliceerd door op mrt 31, 2020 in PSN | Reacties uitgeschakeld voor Hoopverleners

Hoopverleners

Speciaal in deze tijd hebben wij Hoopverleners in het leven geroepen, die jou willen ondersteunen. Zij gaan geen coachtraject met je aan, maar luisteren naar jouw situatie, willen je gerust stellen en er voor je zijn in deze moeilijke tijd. Een Hoopverlener neemt maximaal één keer per week contact met je op.