ANBI

ANBI 1Sinds 17 april 2013, onze oprichtingsdatum, staat Stichting Project Speak Now in de lijst met Goede Doelen die door de Belastingdienst wordt opgesteld. Deze Goede Doelen worden aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

Wat betekent dit voor Project Speak Now?
Het verkrijgen van de zogenaamde ANBI-aanstelling betekent dat Stichting Project Speak Now gezien mag worden als een eerlijke en transparante instelling, die al het sponsor- en donatiegeld voor 100 procent besteedt aan de organisatiedoelstelling. Voor Project Speak Now betreft dit het bespreekbaar maken van seksueel misbruik en het doorbreken van het taboe rondom deze vaak levenstekenende ervaring. We doen dit door voorlichting op scholen, gespreksgroepen en media-aandacht.

Wat betekent dit voor mij als sponsor of donateur?
Naast het feit dat Stichting Project Speak Now zich naar buiten toe kan profileren als een transparante organisatie, brengt de ANBI-aanstelling ook gunstige voordelen met zich mee voor sponsoren en donateurs. Wij zijn als stichting geheel afhankelijk van giften om onze doelen te kunnen verwezenlijken. De externe hulp van sponsoren en donateurs vormt dan ook een essentiƫle drijfveer in het voortbestaan van de organisatie. Met de status van Algemeen Nut Beogende Instelling zijn alle giften aan Stichting Project Speak Now vanaf heden aftrekbaar van het belastbaar inkomen.

Zou u graag verdere informatie ontvangen?
Mocht uw interesse zijn gewekt, en zou u graag meer willen lezen over de ANBI-status, dan verwijzen wij u naar de speciale website van de Belastingdienst.

Indien u vragen heeft over Stichting Project Speak Now, dan kunt u ons een email sturen.